OVERDRIVESPORTS – LESLEY DADA

Overdrivesports staat onder leiding van gepassioneerd en gediplomeerd sportinstructrice Lesley Dada. Haar specialiteiten zijn vooral personal coaching en sportvoedings-advies.  

Lesley Dada heeft een schat aan ervaring en expertise als het op fysieke conditie en voeding aankomt. Vanaf haar kleutertijd deed ze al met succes mee aan wedstrijden zoals onder andere atletiek, turnen en jazz ballet. Op haar 14de begon ze met karate, waarin ze meerdere malen Belgisch kampioene werd en ook internationaal furore maakte. Daarna stapte ze over naar het nog hardere thaiboksen, een stap die haar leidde naar een Europacup in 2007. In datzelfde jaar en het volgende jaar werd ze wereldkampioene Thaiboxen IFMA (International Federation of Muaythai Amateurs),respectievelijk in Thailand en Korea.

Deze prestaties zorgden ervoor dat Lesley in 2008 genomineerd werd voor Sportvrouw van het Jaar, zowel nationaal als voor de provincie Antwerpen. Hier stond ze naast gevestigde waarden als Kim Gevaert, Justine Henin en Tia Hellebaut.

Ze richtte Overdrivesports op in Mol waar in het begin vooral de nadruk lag op groepslessen.

Lesley organiseerde met groot succes, zowel in 2010 als in 2012, een benefiet in samenwerking met Stad Mol ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Lesley was ook 14 jaar actief als beroepsmilitaire van een gevechtseenheid; ze maakte deel uit van het 1ste Mediane Bataljon Bevrijding-Vijfde Linie te Leopoldsburg.  Hoewel niet altijd evident, kon ze daar als vrouw in de overheersende mannencultuur makkelijk overeind blijven dank zij haar sterke karakter en haar winnaarsmentaliteit.  Ze oefende haar job in de gevechtscompagnie met veel plezier en ijver uit, maar de roep van de sport werd alsmaar luider en uiteindelijk werkte ze zich op tot APTI van het Bataljon (Assistant Physical Training Instructor) waarbij ze mee verantwoordelijk was voor de fysieke ontwikkeling van haar medesoldaten.

Na de geboorte van haar zoontje Nyo, in de zomer van 2011, hervatte ze het sporten en werd ze gevraagd voor het Belgisch Olympisch vrouwen bobsleeteam.  Omdat ze op dat moment ook bezig was met de uitbreiding van haar eigen zaak en het niet meer te combineren was met de intensieve trainingen, heeft ze het aanbod alsnog moeten weigeren en heeft ze zich voor 100% aan haar zaak OVERDRIVESPORTS gewijd.

In 2013 woonde Lesley met haar gezin in Lommel en in juni 2015 startte ze met een tweede Overdriveafdeling.  Ditmaal in Lummen en in samenwerking met PANDORA BELGIUM waar vooral personal coaching centraal stond. Ze is ondertussen al personal trainer van Silvy De Bie, Linda Mertens, Belle Perez ,Femke Herygers ,Peter Luts, Jelle Van Dael, Boli Boligoli en in het verleden Sean Dhondt en vrouw Allison Scott en nog vele andere.

De zin om een loopevenement op touw te zetten stak al snel te kop op. Een goed doel was makkelijk gekozen: OVERDRIVERUN TVV Akindo ! VZW die vakanties aanbiedt voor kinderen, jongeren en gezinnen uit sociaal kwetsbare milieus en begeleidingstehuizen uit Vlaanderen.  Lesley koos ervoor de opbrengst van de OVERDRIVERUN naar sportfaciliteiten te laten gaan binnen Akindo: dit was ook de wens van de kinderen en jongeren ! 

Ondertussen bleef de competitiedrang aanwezig en besloot Lesley om het thaiboksen te hervatten. In januari 2016 begon ze (na acht jaar uit de sport geweest te zijn) met de zware voorbereidingen en   won ze haar eerste wedstrijd op Technisch Knock Out in maar liefst 38seconden. Ze had de smaak snel weer te pakken en trainde voor verschillende wedstrijden met als eerste hoogtepunt 11 Juni 2016 waar ze vocht voor de Europese titel.  Jammer genoeg verloor ze deze kamp.

Vermits het niet in Lesleys aard ligt om bij de pakken te blijven zitten begon ze in het najaar nog gemotiveerder en nog harder te trainen.  Dit leverde haar een selectie voor  de nationale ploeg op en daaropvolgend een selectie voor het WK in Minsk in mei van 2017.

Jammer genoeg ontdekte men tijdens een van de vele medische screenings dat Lesley te kampen had met een lichte hartafwijking en werd ze geadviseerd om te stoppen met topsport.  Gezien Lesley’s karakter, doorzettingsvermogen en ten dele ook haar koppigheid bleef ze ondanks het slechte nieuws verder trainen en nam ze toch nog deel aan het wereldkampioenschap in Minsk.  

Hoewel Lesley beter en sterker was dan toen ze haar eerste twee wereldbekers pakte, tien jaar eerder dus, Haalde ze net haar derde wereldtitel niet.  Net omdat haar hartafwijking haar op het meest cruciale moment parten speelde.  En ondanks dàt haalde ze toch nog brons.  Een fenomenale prestatie gezien de ongeziene come-back die ze –op haar leeftijd- maakte.

Samen met de ontgoocheling kwam ook het besluit om –pure Dada-style- een nieuw objectief te bepalen : Als topsport niet meer kon, dan moest alle energie in iets anders gestopt worden :  De zaak.  Overdrivesports.

Sinds oktober 2017 heeft Overdivesports zich gevestigd in Houthalen.  Lesley concentreert zich nu voor 100% op haar zaak en maakt er een erezaak van om de objectieven te bereiken die haar klanten vooropstellen.  

Een  “nieuwe” start, een nieuwe uitdaging.  En succes verzekerd met Lesley Dada.